Spiegelavonden. Concrete verbetering.

In 2019 werden er twee spiegelavonden georganiseerd. De multidisciplinaire avonden werden druk bezocht. Voorafgaand aan de jaarlijkse benchmark, verzorgden zorgspecialisten een korte nascholing.

Samen verbeteren

Tijdens de multidisciplinaire avonden hebben rond de 65 zorgverleners (huisartsen, praktijkondersteuners somatiek en GGZ, apothekers, fysiotherapeuten, diëtisten en psychologen) een korte nascholing gekregen van de zorgspecialisten (veelal kaderhuisartsen) rond de zes zorgprogramma’s en drie zorgmodules.

Daarnaast hebben de zorgverleners binnen hun eigen samenwerkingsverbanden verbeterpunten afgesproken aan de hand van de kwaliteitsindicatoren van het afgelopen jaar.

Scholing en verdieping

Rijncoepel kent zes zorgprogramma’s en drie zelf ontwikkelde zorgmodules. Zorgspecialisten – meestal kaderhuisartsen – ondersteunen de leden bij het uitvoeren van deze zorgprogramma’s en -modules. Ze vertalen nieuwe ontwikkelingen, stellen zinnige streefwaarden vast en zorgen voor nascholing en verdieping. Zorgverleners kunnen de zorgspecialisten ook consulteren over individuele patiënten.