Vitale wijk. Voor jong en oud.

In de wijk Stevenshof is huisarts Just Eekhof wijkcoördinator. In de Leidse wijk gebeurt veel. Met als doel ervoor te zorgen dat buurtbewoners gezond samen oud worden door o.a. de volgende thema’s.

  • Dimensie lichaamsfuncties: verhogen van de vitaliteit.
  • Dimensie kwaliteit van leven: verhogen van de sociale cohesie.
  • Dimensie participatie/meedoen: meer participatie / meedoen activiteiten.

Lees meer over het wijkprogramma Stevenshof Vitaal

Maandag 23 januari 2019 was staatssecretaris Paul Blokhuis in het kader van de nationale e-healthweek op bezoek in de wijk Stevenshof.  Binnen het programma ‘Stevenshof Vitaal’ is er veel ruimte voor nieuwe e-health technologieën die de zorgverlening ondersteunen.

Op de foto (v.l.n.r.) wijkcoordinator Just Eekhof en praktijkondersteuner Maria Rosmolen in gesprek met staatssecretaris Paul Blokhuis.

De Stevit groep in beeld

Dit project  – voortkomend uit het wijkprogramma Stevenshof Vitaal – is een samenwerking tussen SWV Stevenshof, LUMC Cardiologie, Zorg & Zekerheid, Selfcare, Reos en patiënten uit de wijk. Er is gekozen voor de patiëntengroep verhoogd vasculair risico (VVR). Aan het project doen 100 – 400 patiënten VVR mee. Zij krijgen ‘The box’ met daarin gekoppeld aan de ‘Mijn Hart Telt’-app onder andere een bloeddrukmeter, stappenteller/hartslagmeter en weegschaal. De verzamelde gegevens gaan naar de LUMC database, zodat er meer op maat adviezen en stimulansen gegeven kunnen worden. De Stevit groep wordt 3 jaar gevolgd.